Fanfarecombinatie “Prinses Juliana-Concordia”

Fanfarecombinatie Prinses Juliana-Concordia is ontstaan door het samenvoegen van twee verenigingen in 1969: Prinses Juliana uit Gameren en Concordia uit Nederhemert. Sindsdien is de combinatie flink gegroeid. Zo telt het huidige ledenaantal nu ongeveer 70 actieve leden waarvan 60 muzikanten meespelen in het A-orkest.

De opleiding van de ruim 20 leerlingen wordt volledig verzorgd binnen de eigen vereniging met drie vakdocenten. Daarnaast heeft de vereniging sinds september 2008 een eigen opleidingsorkest, genaamd Désibel. Bij Désibel krijgen leerlingen de kans om hun talenten verder te ontwikkelen en vooral het plezier te beleven aan het samen muziek maken.

De fanfare organiseert diverse concerten, waaronder de jaarlijkse voor- en najaarsconcerten en het kerstconcert. De muzikanten lopen in beide dorpen in de straten, ontvangen Sinterklaas in Gameren en zetten ze zich in bij de jaarlijkse dodenherdenkingen. Verder verzorgen ze regelmatig een groter optreden. Een Maasconcert, een muzikale avond aan de dijk en themaconcerten met gastoptredens van Ernst Daniël Smid, Edwin Rutten, Remco Hakkert en de Maltese sopraan Caren Camilleri. Afgelopen Kerst heeft de fanfare een kerstconcert georganiseerd in de Sint-Maartenskerk te Zaltbommel, in samenwerking met Gospelkoor His Voice uit Alblasserdam en Voedselbank Bommelerwaard.  De fanfarecombinatie heeft naast deze muzikale activiteiten al verschillende buitenlandreizen gemaakt naar Luxemburg, België en Duitsland. De laatste reis werd gemaakt in mei 2016 naar de Harz in Duitsland. Tevens heeft de combinatie als gastorkest gefungeerd voor buitenlandse orkesten uit onder andere Zweden, Slovenië, Engeland en Estland.

Concours Zaandam

In november 2003 is de fanfarecombinatie voor de eerste keer uitgekomen in de eerste divisie tijdens het concours in Zaandam. Hier behaalde het orkest een eerste prijs met lof van de jury en mocht ze vol trots het vaandel van de KNFM in ontvangst nemen. Momenteel komt de fanfare uit in de tweede divisie van de KNFM en behaalde het in deze afdeling in november 2016 een mooie eerste prijs. Een ander hoogtepunt is dat de vereniging in het najaar van 2014 haar verenigingsgebouw hebben geopend. Geheel gebouwd met lokale vakmensen en met hun eigen leden en daar zijn ze dan ook erg trots op. Sinds mei 2016 staat het orkest onder de bezielende leiding van Maarten van de Kolk. Samen met hem gaat de fanfare verder op de weg die ze is ingeslagen en kijkt het orkest uit naar een mooie en succesvolle toekomst!