Fanfarecombinatie “Prinses Juliana-Concordia”

Fanfarecombinatie Prinses Juliana-Concordia is ontstaan door het samenvoegen van twee verenigingen in 1969: Prinses Juliana uit Gameren en Concordia uit Nederhemert. Sindsdien is de combinatie flink gegroeid. Zo telt het huidige ledenaantal nu ongeveer 60 actieve leden waarvan 50 muzikanten meespelen in het A-orkest.

De opleiding van onze leerlingen wordt volledig verzorgd binnen de eigen vereniging met vakdocenten. Daarnaast heeft de vereniging  een eigen opleidingsorkest, genaamd Désibel. Bij Désibel krijgen leerlingen de kans om hun talenten verder te ontwikkelen en vooral het plezier te beleven aan het samen muziek maken.

De fanfare organiseert diverse concerten, waaronder de jaarlijkse voor- en najaarsconcerten en een kerstconcert waarbij we een voedselinzamelingsactie houden voor de voedselbank. We verzorgen de muziek bij de aankomst van Sinterklaas en zetten ons in bij de jaarlijkse dodenherdenking in verschillende dorpen. Verder geven we regelmatig een groter concert, zoals bijvoorbeeld een groots themaconcert in samenwerking met onder andere koren, solisten en andere verenigingen.  Daarnaast houden we eind december altijd onze oliebollenactie en helpen we de oranjeverenigingen in de feestweek mee met de catering. Eens in de 3 jaar gaan wij op buitenlandreis. Hier geven wij een aantal concerten en doen we teamsbuildingsactiviteiten.  

Tegenwoordig streamen wij onze concerten live via ons youtube kanaal. Ons kanaal is via deze link te beluisteren. Klik hier