Huisvesting arbeidsmigranten

Als dorpsraad hebben we kennis genomen van het principebesluit van de gemeente Zaltbommel over de mogelijke komst van een woonoord voor 150 arbeidsmigranten. Het gaat om een plan van vastgoedontwikkelaar Bax & Van Kranenburg uit Wijk en Aalburg en uitzendbureau VDU uit Waardenburg. De beoogde locatie is het terrein langs de van Heemstrabaan ter hoogte van Bram van Tuyl en Zn. Het plan omvat woningen voor arbeidsmigranten die kort tot middellang (maximaal drie jaar) blijven.

Als dorpsraad begrijpen we dat de plannen vragen oproepen, we zijn van mening dat het aan de vastgoedontwikkelaar en de gemeente is om de omliggende bewoners te informeren over de plannen. Het besluit om de plannen al dan niet doorgang te laten vinden is aan de gemeente en de politieke partijen. Aangezien we als dorpsraad geen politieke partij zijn, willen we hierover dan ook geen gezamenlijk standpunt innemen. Vanuit de dorpsraad zullen we de plannen uiteraard nauwlettend volgen, om er op toe te zien dat de leefbaarheid gewaarborgd blijft voor alle inwoners van Gameren. De arbeidsmigranten moeten in Nederland op een gepaste manier worden gehuisvest. En indien de politiek daar voor kiest dus ook in Zaltbommel of Gameren.  De dorpsraad blijft staan voor “Samen genieten in Gameren”.

Mocht u meer willen weten over de plannen en bent u als naaste bewoner nog niet geïnformeerd over de plannen neem dan contact op met de gemeente.