Succesvolle Dag van Gameren

Tekst bommelerwaardgids.nl:
Op de Dag van Gameren heeft de dorpsraad een cheque ter waarde van 2500 euro ontvangen. Het bedrag is bestemd voor de aankoop van terrasmeubilair voor de Jongeren Ouderen OntmoetingsPlek in Gameren, kortweg JOOP.

De keuken van JOOP is op de Dag van Gameren geopend door In de Slag van 150. In de Slag van 150 heeft in 2019 een skeelertocht georganiseerd om geld op te halen voor de keuken. Dankzij deze skeelertocht en bijdragen van de provincie Gelderland, Gemeente Zaltbommel en andere sponsoren kon de keuken in 2020 gerealiseerd worden. Vanwege corona moest de opening uitgesteld worden en deze heeft dus zaterdag 24 september plaatsgevonden.

Verrast
De inkomsten van de Dag van Gameren kwamen ten goede aan terrasmeubilair voor JOOP. Door de verkoop van loten en een gedeelte van de consumptiebonnenverkoop heeft de Dorpsraad 950 euro op kunnen halen. De dorpsraad werd echter aan het einde van de dag verrast door Oranjevereniging-voorzitter Erik van Wijk: hij overhandigde een cheque van maar liefst 2500 euro aan dorpsraad-voorzitter Marcel Baijense.